Arculat: A sárga szín az arculatban

perfume 2134049 1280

Hirtelen kellene illusztráció akár nyomdai célokra, akár e-mailhez, akár a honlapunkra, kapuoldalunkra, közösségi média felületre? Mi szisztematikusan vadásszuk ezeket.

 

A “sárga szín” mindig is kedvelt szín termék háttérképnek, illusztrációnak, maga a szín a lelkititkaink.hu szerint:

  • Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a közvetítés jelképe emberek és istenek között.

  • A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma; az isteni szeretet, a bölcsesség színe; a zöldessárgát viszont a halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították.

  • A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.

  • Kínában a Föld, a középpont színe. Eredetileg császári szín volt – csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, később az előkelőség kifejezője lett.

  • A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín többértékűsége: lehet a szentség, a felfedett igazság kifejezője, ugyanakkor a sötétsárga az eretnekség, az árulás színe.

A sárga a napsütés színe. Örömmel, boldogsággal kötik össze. A sárga szín meleg hatást kölcsönöz, és erőt ad. Használják a gyermekeknek szánt pihenőeszközöknél, és a fontos dolgok kiemelésére. Sötétebb árnyalatai hanyatlást, betegséget, elhagyatottságot jelentenek.

A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad. A sárga gyakran ételt jelent… Világos, csupasz egy igazi figyelemfelkeltő, épp ezért festik a Taxikat sárgára. Ha túl sokat használják, a sárga már zavaró is lehet; például a kisbabák többet sírnak egy sárga szobában. A sárga a legfeltűnőbb egy fekete háttér előtt, ezért is használják figyelmeztetéseknél ezt a színkombinációt. A címertanban a sárga a díszességet és hűséget jelzi. Később a gyávaság szimbólumává vált.

Szebbnél-szebb képek, illusztrációk, melyek domináns színe a SÁRGA. Töltsd le, használd őket ingyenesen. Ha valamelyik nagyon megtetszik és nagyobb felbontásban kell, írj nekünk.

Arculat: A piros szín az arculatban

Arculat: A kék szín az arculatban

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a Comment