Arculat: A kék szín az arculatban

Arculatban a KÉK szín

Hirtelen kellene illusztráció akár nyomdai célokra, akár e-mailhez, akár a honlapunkra, kapuoldalunkra, közösségi média felületre? Mi szisztematikusan vadásszuk ezeket.

„Kék az ég és zöld a fű” hallhatjuk egy slágerben. Igen a kék az ég és a tenger színe. Szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot, és a mennyet. Kéket használunk a reklámokban, a tisztaságot jelképező szimbólumokban, a levegőhöz, vízhez, repüléshez kapcsolódó dolgokban. Kerüljük ezt a színt, az ételeket, sütést-főzést reklámozó feliratoknál.

A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti; ez a kedvező szín az egység kifejezéséhez.

  • Az égbolt, a tenger színe, a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
  • Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
  • Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.
  • A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.
  • A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
  • Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.

Szebbnél-szebb képek, illusztrációk, melyek domináns színe a KÉK. Töltsd le, használd őket ingyenesen. Ha valamelyik nagyon megtetszik és nagyobb felbontásban kell, írj nekünk.

A sárga szín az arculatban

A piros szín az arculatban

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a Comment